Digitale tachograaf

Chauffeurs zijn gebonden aan bepaalde rij- en rusttijden om ervoor te zorgen dat zij te allen tijde veilig en goed uitgerust de weg op kunnen. Wilt u weten of uw chauffeur zich aan de verplichte rij- en rusttijden houdt? Dan is de digitale tachograaf van Global Road Systems precies wat u nodig heeft. Hiermee krijgt u verschillende gegevens over de rit tot uw beschikking, zodat u daar als werkgever meer inzicht in heeft.

Wat is een digitale tachograaf?

De digitale tachograaf is sinds 2006 verplicht in alle lidstaten van de EU. Dit is ingevoerd om de arbeidsomstandigheden van chauffeurs te verbeteren en meer inzicht in het rijgedrag te krijgen. Met een digitale tachograaf worden de rij- en rusttijden, snelheid en afgelegde afstand van de betreffende chauffeur geregistreerd. Hiermee kunt u dus zien of uw chauffeur zich aan de gestelde regels houdt. Een digitale tachograaf draagt bij aan meer veiligheid op de weg, eerlijke concurrentie tussen Europese vervoerders en gezonde arbeidsomstandigheden. U wilt natuurlijk het beste voor u en uw chauffeur en de digitale tachograaf kan u daarbij helpen.


Digitaal tachograaf

IDHA-Online

De digitale tachograaf slaat veel bruikbare informatie op. Om deze informatie in te kunnen zien heeft u een programma nodig waarmee u de tachograaf uit kunt lezen. IDHA-online is zon programma. IDHA staat voor Intelligent Drivers Hour Analyzer en geeft u inzicht in het rijgedrag van uw chauffeur. IDHA-online is een webbased programma van Global Road Systems dat u vele voordelen biedt, namelijk:


  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Zeer duidelijk en overzichtelijk
  • Lage kosten per chauffeur
  • Het programma is volledig webbased

Een heel sterke eigenschap van dit systeem zijn de plug-ins. Hiermee kunt u zelf bepalen welke informatie wordt weergegeven op het dashboard van het programma. Zo kunt u bijvoorbeeld met enkele muisklikken een overzicht krijgen van de chauffeurs die een overtreding hebben begaan. Het systeem biedt tevens de mogelijkheid om chauffeurs een eigen login te geven, waarmee zij ook hun eigen gegevens in kunnen zien. U kunt dus samen de rit informatie en het rijgedrag analyseren en optimaliseren, waardoor de vaardigheden van de chauffeurs verbetert kunnen worden.

Ja, ik kies voor een digitale tachograaf!

Bent u overtuigd en wilt u ook graag meer inzicht in het rijgedrag van uw chauffeur? Dan kunt u contact opnemen met Global Road Systems, wij helpen u graag. Wilt u vooraf nog wat meer informatie over de digitale tachograaf en de mogelijkheden voor uw organisatie? Klik dan op de button om een brochure aan te vragen.  

Wij nemen graag contact met u op

Samen kijken we graag naar de passende oplossing voor u!

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bedrijfsnaam*:
Contactpersoon*:
E-mail adres*:
Land*: